Wij reden de Gazelle Puur NL en dit is wat we ervan vonden. 

Om iets specifieker te zijn, wij kregen van Gazelle de PuurNL HFB 2020 beschikbaar om te testen. Deze fiets heeft het uiterlijk van een transportfiets. Hij ziet er robuust uit met een rek op de voorkant voor een kratje voor boodschappen of je tas. De wielen zijn breed en zien eruit alsof geen hobbel te gek voor ze is. 

De Gazelle HFB PuurNL 2020 standaard en opties

De Gazelle PuurNL is verkrijgbaar als hoog of laag model oftewel, als heren- of damesfiets. Er zijn twee kleuren, zwart of grijs. Gazelle noemt de grijze kleur Brewster Grey en het neigt een beetje naar blauwgrijs. Bij de Brewster Grey versie is het rek op de voorkant wit, wat wel erg leuk staat. 

Leuke feature is, is dat je de accu in goud kan krijgen! Dit kost wel €100,- meer, maar het aantal wattuur stijgt naar 450Wh ten op zichtte van de standaard: 340Wh. Daarmee haal je maximaal 75Km tegenover 55Km in de ecostand. In de normale stand is dit voor beide accu’s 10Km minder. 

De Gazelle PuurNL is voorwiel aangedreven en heeft 7 versnellingen. De motor is een Bafang motor, een motor die op veel elektrische fietsen wordt gebruikt, maar dan ook van goede kwaliteit is.
Bij de Gazelle HFB PuurNL 2020 zit standaard een display op het stuur bij het handvat, waarmee je gemakkelijk inzicht hebt in bijvoorbeeld je snelheid en actieradius.

Zoals het een echte transportfiets betaamt heeft ook deze Gazelle een stuurslot. Erg makkelijk als je kratje of rek vol zit en je je fiets toch even weg wilt zetten. 

De accu kan je gemakkelijk uit de fiets halen en mee naar binnen nemen. Onze ervaring leert dat een accu binnen veel sneller oplaadt door de hogere temperatuur die normaliter in je huis heerst dan in bijvoorbeeld de berging of je schuur. 

Ons oordeel

We hebben hem getest en persoonlijk vinden we het een erg goede fiets voor niet te veel geld. Je hebt hem al vanaf €1699 euro of lease vanaf €40,44 per maand. Dat is niet duur voor een fiets van zo’n topmerk met zoveel accessoires en een robuust uiterlijk. 

Nog niet overtuigd? Bij een Gazelle Experience Center kan je een proefrit maken en ook – heel handig – jouw framemaat laten berekenen. Je vind de Gazelle Experience Center voor een proefrit op de Gazelle PuurNL 2020 in Amersfoort, Den Haag, Groningen, Waalwijk of Nijmegen.